De 100 dagen proef: Contactloos doneren
charityaidfoundation_banner

De 100 dagen proef: Contactloos doneren

09 juni 2015

Als we het hebben over doneren, associëren we dit meestal met munten of een directe afschrijving van de bankrekening. Sinds enkele maanden kunt u ook een donatie doen met uw debet / creditcard als de liefdadigheidsorganisatie gebruikt maakt van POS- terminals. De meest bekende manier van doneren is de collectebus! Enige tijd geleden klopte Charities Aid Foundation ( CAF ) op de deur van Visa ’s Collab. Met de vraag of het mogelijk was om een contactloze manier van fondsenwerving te ontwikkelen. Dit leidde tot een partner project met CAF, Visa Europe Collab, CreditCall, Save the Children, Elavon, The Royal College of Art, Sprout, Tata Consultancy Services en Payter B.V.  Als trots lid van het project werd Payter geselecteerd om alle contactloze betaalterminals te leveren.
In een 100 dagen proef van het concept project hebben we allemaal heel hard gewerkt aan het realiseren van een contactloze betaalmethode voor het goede doel. De grote finale was een pilot in Londen bij Westfield Shopping Centre, Canary Wharf metrostation en een aantal centrale Costa Coffee verkooppunten.

 

Payter en Creditcall hebben gewerkt aan een aantal succesvolle projecten. CreditCall nodigde ons uit om de aansluitingen met bewezen technologie van Creditcall te gebruiken. Mede doordat het mogelijk was om nauw samen te werken en snel te handelen op de POC.

De 100 dagen proef werd uitgevoerd in Londen, zowel met de traditionele straat-collecties als de onbemande collece bussen in de Costa Coffee locaties in Londen. De contactloze collecte bussen waren gebaseerd op de traditionele collecte bus (Engels Collection tins). Het ontwerp is met een contactloze plaat aan de bovenkant. Deze plaat is ontworpen in samenwerking met Royal College of Art.

Visa Europe Collab: "De resultaten waren ongelooflijk positief, de service was snel en gemakkelijk en de mensen die we spraken vonden het een intuïtieve en praktische manier van doneren. We hebben nu de succesvolle resultaten van het concept overhandigd aan de belangrijkste partij, Visa Europe. Hier zal gewerkt worden aan verdere incubatie, prioritering en markt testen ".

Terug naar Nieuws